Creativiteit

Ontdek de populairste haarkleuren van dit jaar

Als het aankomt op trendsetting in haarkleuren, zijn er een paar opvallende trends die de show stelen. Eén daarvan is de terugkeer van pasteltinten. Deze zachte, vaak sprookjesachtige kleuren geven een frisse en speelse uitstraling die perfect past bij de lente- en zomermaanden. Van lavendel tot mintgroen, je kunt kiezen uit een kleurenpalet dat net zo divers is als je persoonlijkheid.

Aan de andere kant zijn er ook de natuurlijke kleuren die een grote comeback maken. Steeds meer mensen kiezen voor tinten die dichtbij hun oorspronkelijke haarkleur liggen of die een subtiele verandering bieden. Denk hierbij aan warme honingblonde tinten of rijke chocoladebruine kleuren. Deze kleuren zijn niet alleen tijdloos, maar ze zijn ook ideaal als je gaat voor een elegante en verfijnde look.

Koper haarverf

Een specifieke trend die we niet mogen overslaan is koper haarverf. Deze warme rood-oranje tint is perfect voor diegenen die durven op te vallen met een levendige haarkleur. Koper is veelzijdig en kan worden aangepast aan je persoonlijke stijl – van fel en glanzend tot zacht en subtiel. Bovendien staat deze kleur prachtig in verschillende huidtinten en brengt het warmte in je algehele uitstraling.

Het is wel belangrijk om te onthouden dat koperkleurige haarverf onderhoud vereist om die rijke, glanzende gloed te behouden. Aanbevolen wordt om speciale shampoos en conditioners te gebruiken voor gekleurd haar, en regelmatige touch-ups kunnen nodig zijn om de kleur levendig te houden.

Hoe kies je de perfecte haarkleur die bij jou past

Bij het uitkiezen van een nieuwe haarkleur is het belangrijk om rekening te houden met je huidtint. Een haarkleur die harmonieert met je natuurlijke ondertoon kan je gezicht doen stralen, terwijl de verkeerde keuze je er juist bleek of uitgewassen kan laten uitzien. Warme huidtinten komen vaak het beste tot hun recht met eveneens warme haarkleuren zoals goudblond, karamel of koper.

Mocht je een koelere huidtint hebben, dan passen asblonde, platina of koele bruine tinten wellicht beter bij jou. Het is soms een proces van trial-and-error om de perfecte match te vinden, maar met advies van een professionele haarstylist kom je al een heel eind.

Bruine haarverf

Bruine haarverf is een veelzijdige optie die bij veel huidtinten mooi staat. Of je nu gaat voor een lichte hazelnootkleur of een diepe espresso tint, bruin biedt oneindig veel mogelijkheden. Het mooie van bruine haarverf is dat het zowel in de zomer als in de winter goed kan werken, afhankelijk van de warmte of koelte van de gekozen ondertoon.

Een ander voordeel van bruine haarverf is dat het over het algemeen minder onderhoud vraagt dan bijvoorbeeld blond of rood haar. Natuurlijk blijft goed verzorgen belangrijk; gebruik hydraterende producten die ontworpen zijn voor gekleurd haar om de kleur zo lang mogelijk mooi te houden.

Tips voor het onderhouden van je gekleurde haar

Heb je eindelijk de perfecte haarkleur gevonden? Dan wil je natuurlijk dat deze zo lang mogelijk mooi blijft! Bescherming tegen de zon is hierbij essentieel. Net zoals UV-straling schadelijk kan zijn voor je huid, kan het ook je haarkleur vervagen. Draag een hoed of gebruik haarproducten met UV-bescherming om je lokken te beschermen tegen zonneschade.

Daarnaast is het verstandig om na het verven even te wachten met het wassen van je haar, zodat de verf goed kan intrekken. Wanneer je wel weer gaat wassen, kies dan voor sulfaatvrije shampoos en conditioner speciaal voor gekleurd haar.

Innovatieve haarkleurtechnieken van topstylisten

Topstylisten komen elk jaar weer met nieuwe technieken om onze manen te transformeren. Balayage blijft populair, waarbij kleur handgeschilderd wordt op het haar voor een natuurlijke overgang. Ook zien we technieken zoals ‘babylights’, superfijne highlights die zorgen voor een subtiele dimensie.

Een andere trend is ‘shadow rooting’, waarbij de wortels donkerder geverfd worden dan de rest van het haar. Dit creëert diepte en volume, en heeft als bijkomend voordeel dat uitgroei minder snel opvalt.

Duurzame haarkleuring: goed voor jou en het milieu

Bewustwording rondom duurzaamheid groeit, en dat zie we ook terug in de keuze voor haarkleuring. Steeds meer merken bieden producten aan zonder schadelijke chemicaliën zoals ammoniak, PPD of parabenen. Deze milieuvriendelijke opties zijn niet alleen beter voor onze planeet, maar ook voor ons haar en onze hoofdhuid.

Zoek naar merken die gebruikmaken van natuurlijke ingrediënten en duurzame verpakkingen. Zo draag je bij aan een groene toekomst en kun je tegelijkertijd genieten van prachtig gekleurd haar zonder gewetensbezwaren.