Niet gecategoriseerd

Raamdecoratie voor de badkamer

Op zoek naar raamdecoratie voor de badkamer? Lees deze blog en kom erachter wat de beste soorten zijn voor vochtige ruimtes.

Raamdecoratie voor de badkamer

Ben je op zoek naar nieuwe raamdecoratie badkamer, dan kom je voor een uitdaging te staan. De raamdecoratie moet er niet alleen mooi en sfeervol uitzien, het moet ook tegen vocht kunnen en voor voldoende privacy zorgen. Hoe kies je de juiste decoratie? En aan welke materialen moet je denken? Je leest het in deze blog.

Soorten raamdecoratie voor vochtige ruimtes

Zorg er in ieder geval voor dat de badkamer goed geventileerd is. Is dit niet het geval, dan heb je kans dat er behoorlijk wat vocht blijft hangen in de ruimte, waardoor er schimmel kan ontstaan. Dit is niet alleen het geval voor kitranden en muren, maar geldt zeker ook voor raamdecoratie in de badkamer. Daarnaast is het verstandig om te kiezen voor een materiaal dat goed tegen vocht kan. Kies bijvoorbeeld voor aluminium jaloezieën, pvc-jaloezieën of plissé gordijnen.

Plissé gordijnen

Waarschijnlijk denk je bij de badkamer niet in eerste instantie aan stoffen gordijnen. Toch zijn plissé gordijnen op maat heel geschikt voor de badkamer. Er bestaan speciale plissé rolgordijnen die zijn gemaakt van polyester, wat het bij uitstek geschikt maakt voor vochtige ruimtes. Het neemt heel weinig vocht op en behoudt zijn vorm. Je kunt het ook goed afnemen met een doek. Zorg er wel voor dat je het gordijn niet oprolt als het nog vochtig is, doe je dit wel, dan kan eventueel vocht niet weg en kan het op den duur toch gaan schimmelen.

Aluminium jaloezieën

Aluminium jaloezieën zijn erg geschikt als raamdecoratie voor de badkamer omdat het materiaal goed tegen vocht en water kan. Ze zullen dus niet gaan roesten. Aluminium jaloezieën geven de badkamer een stoere look en passen dus ook goed bij een industriële inrichting. Afhankelijk van de kleur die je kiest, ogen ze bovendien net zo neutraal, of juist opvallend als je wilt. Ze zijn er immers in allerlei verschillende kleuren, waardoor je ze volledig kunt afstemmen op jouw smaak en voorkeuren, én natuurlijk op het tegelwerk en de kleuren van badkamermeubels.

Onderhoud badkamer raamdecoratie

Heb je eenmaal mooie raamdecoratie, dan wil je het natuurlijk ook zo goed mogelijk onderhouden. Dat doe je door aluminium en Pvc-jaloezieën schoon te maken met een droge stofdoek. Je kunt eventueel met een stofzuiger met zachte en schone borstelkop de latjes schoonmaken. De plissé gordijnen zuig je uit met een zachte borstelkop op een lage zuigkracht. Ga altijd voorzichtig te werk, vooral plissé gordijnen kunnen beschadigen.